5 Yıldızlı Tüketici Yorumları Toplayın!

tüketici-yorumlari

E-ticaret dünyasındaki müşteri yorumları, işinizi büyütme ve düşüşe geçirme potansiyeline sahiptir. Aldığınız harika tüketici yorumları ile marka güvenilirliğini yükseltirken aynı zamanda daha sadık müşteriler de elde edebilirsiniz. Fakat alınan kötü yorumlar ise daha satın alma şansı bulamadan, tüketicilerin ilgilerini kaybetmelerine sebep olabilir.

Bir e-ticaret siteniz varsa ürünlere yapılan yorumların, satış üzerindeki gücünün farkındasınızdır. Yapılan araştırmalara göre 5 yıldızlı tüketici yorumları alan bir ürünün, hiç yorum almayan bir ürüne kıyasla satın alınma olasılığı %270 artmaktadır. Olumlu tüketici yorumları toplamanın temeli ise müşterilerinizi memnun ettiğinizden emin olmaktır.

Tabii bu noktada iyi bir alışveriş süreci sunmak zaten olmazsa olmaz bir kriter. Dolayısıyla bu ölçütün dışında kalan bazı küçük farklar daha etkili olabiliyor. E-ticaret web tasarımı site sahibiyseniz, sizi diğerlerinden ayıracak ipuçlarını sizin için sıraladık.

Fiyat Tutarlılığını Korumak

Eğer pek çok kanal üzerinden satış yapan bir e-ticaret mağazasıysanız, tüm platformlarda tutarlı bir fiyat performansı yakalamanız gerekir. Açıkça biliniyor ki müşteriler bir ürünü almadan önce diğer web sitelerinde de araştırmalar yapmaktalar. Ve fiyat karşılaştırmaktadır.

Bu sebeple web sitenizdeki ürünlerin, öteki satış kanallarına kıyasla aynı ya da daha düşük bir fiyata sahip olduğundan emin olun. Bir tüketici, iyi bir ürün için daha adil bir fiyat aldığını fark ettiğinde; bu, 5 yıldızlı bir geri bildirim döngüsü meydana getirir.

Satın Alma Süreci Sonrası Geri Bildirim İstemek

Daha önce de belirttiğimiz gibi tüketicinin yaşadığı alışveriş deneyimini sorunsuz yerine getirmek, bir e-ticaret sitesinin zaten en temel prensibi. Bu durumu baz aldığımızda, onlardan yorum yapmalarını istemek kadar doğal bir talep olamaz. Sizden ürün satın alan müşterilerinizle iletişime geçmek, bu noktada oldukça önemlidir.

Onlardan, deneyimlerini derecelendirmelerini isteyin ve bir problem mevcutsa da nasıl çözebileceğinizi sorun. Eğer müşterilerinizin fikirlerini sizinle paylaşmalarını istemezseniz, halka açık bir şekilde yayınlamaları daha olası olacaktır. Yani yaşadıkları süreçten memnun kalmamışlarsa, bu yorumu çevrimiçi olarak herkesle paylaşacaklardır.

Fakat öncesinde kendiniz sorarsanız, geri bildirimlerini size daha kontrollü bir şekilde yapabilirler. Bu sayede çözümü önceden sağlayarak ve 5 yıldızlı bir yorumun önünü açabilirsiniz. Ayrıca e-ticaret siteniz için potansiyel anlamda yararlı olacak bazı içgörüler de elde etmiş olursunuz.

Olumsuz Yorumları Takip Ederek Olumluya Dönüştürmek

Eğer olumsuz bir yorumla karşılaştıysanız, sorunu çözdükten sonra müşterilere tekrar ulaşmanız doğru bir hareket olacaktır. Yaşanılan problem karşısında sağladığınız destek ile problemi ortadan kaldırmanız, kötü yorumun 5 yıldız olarak düzenlenmesi için bir fırsattır.

Ancak zamanlamanın da önemli olduğunu bilmeniz gerekir. Bu bağlamda, kullanıcıyı sıkboğaz etmek yerine çözümden birkaç gün sonra iletişime geçebilirsiniz. Bunun yanında süreçten memnun kalıp kalmadığını sorabilir. Yardımcı olabileceğiniz başka alanlar için fikrini almak da olumlu bir geri dönüş sağlayacaktır. Böylece olumsuz yorumunu kaldırıp yenisini yapmasını ya da düzenlemesini kibar bir istek olarak iletebilirsiniz.

Unutmayın ki olumsuz bir yorumun, 5 yıldızlı bir yoruma evrilmesi ile sadece mükemmel bir yorum almakla kalmaz; aynı zamanda kusursuz müşteri hizmetleri yeteneklerinizin herkes tarafından görülmesini sağlarsınız.

Yapılan 5 Yıldızlı Değerlendirmeleri Sosyal Medyada Paylaşmak

Olumlu yapılan ve tam puan verilen yorumları ana sayfanızda ya da sosyal medya hesaplarınızda paylaşmak oldukça sevimli bir jesttir. Sosyal medya yönetimi bu açıdan büyük önem arz eder. Başkalarının bu güzel yorumlarını gören kullanıcıların, 5 yıldızlı değerlendirme yapma konusunda teşvik olması kaçınılmazdır. Üstelik uyguladığınız bu paylaşım tekniği, müşterilerin markanıza daha bağlı hissetmesine yardımcı olur.

Olumlu Geri Bildirimleri Ciddiye Almak

E-ticaret sitelerinin genel olarak düştüğü hatalardan biri, sadece olumsuz yorumlara odaklanmaktır. Hâlbuki yapılan 5 yıldızlı yorumlara verilen samimi ve minnettar karşılıklar, her zaman için daha büyük bir döngü oluşturur. Bu döngü, zamanla yayılabileceği gibi tüketiciler kendilerini daha değerli hissedebilirler. Sizin için emek ve vakit harcayarak mükemmel yorumlar yapan müşterilerinize alçakgönüllü bir cevap vermek, onların desteğini takdir eden bir politikaya sahip olduğunuzu gösterir.

Bu yazımızı faydalı bulduysanız, “E Ticarette Satışları Artırmak” başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz.

İlgili İçerikler