Tek Sayfa Siteler İçin SEO Sırları

tek-sayfa-siteler

Tek sayfa siteler, diğer bir adıyla one page web siteleri; tüm bilgilerinizi, CTA’larınızı ve bağlantılarınızı tek bir sayfada toplayan minimalist bir tasarım kullanır. Ek sayfaları yoktur, çok sayfalı bir web sitesinin sahip olacağı karmaşıklığı ve çeşitli kullanıcı deneyimini ortadan kaldırmaya çalışır. Bu durum; birçok ek sayfa ile web sitesindeki diğer yerlere gezinme butonlarına sahip, çok sayfalı bir siteden farklıdır. One page siteler için yapılacak optimizasyonun, zaman ayırmaya değer olup olmadığını merak ediyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı detaylar vardır.

Tek Sayfa Siteler İçin İçeriklerinizde Mükemmeliyetçi Olun

Siteniz yalnızca tek bir sayfadan oluşacaksa o sayfanın kusursuz olması gerekir. İçeriğinizin tutarlılığını ihmal etmek, sıralamanıza önemli bir darbe indirecektir. Ancak hedef kitlenizle alakalı kaliteli içerik sunarsanız organik trafik doğal olarak artacaktır.

Hatırlanması gereken başka bir nokta da Google’ın güncel kalan siteleri sevdiğidir, bu nedenle içeriğinizin bir kısmının güncellenebilir özellikte olduğundan emin olun. Belki, gerektiğinde düzenlenebilecek haftalık bir duyuru bölümü oluşturabilirsiniz. Ayrıca hizmet portföyünüzü güncelleyebilir ve kullanıcılardan gelen eski ürün incelemelerini daha yenileriyle değiştirebilirsiniz.

Arama sonuçlarında sitenizin üst sıralarda olması için içeriğinizi sürekli yenilemek, atlanmaması gereken bir kuraldır. Sonsuz kaydırmanın etkin olduğu tek sayfalık bir sitede bu çok da zor olmayabilir. Yenilenen içerik bir zorunluluktur, bu nedenle sitenizde neleri ne sıklıkta değiştireceğiniz konusunda yaratıcı olmanız gerekir.

Link (Bağlantı) Oluşturmaya Önem Verin

Bağlantı oluşturma tüm web siteleri için önemlidir, ancak özellikle çok fazla içeriği olmayan küçük sitelerde kritik bir değere sahiptir. Her zamanki sayfa içi optimizasyonunuz sınırlı olabileceğinden, sıralamaları ve trafiği artırmak için linklere daha fazla güvenmeniz gerekir. Burada sahip olduğunuz ana avantaj zamandır.

Normalde blog gönderilerine ve sayfa içeriğine harcayacağınız tüm zamanı ayırın ve işin sonunda size bağlantı kazandırabilecek ilişkiler kurmak için kullanın. Ayrıca, ziyaretçiler web sitenizdeki içeriği kolayca paylaşabilsin diye sosyal medya butonları da ekleyebilirsiniz.

Tek Sayfa Siteler İçin Anahtar Kelime Araştırmanızı İyi Yapın

Anahtar kelime araştırmanız son derece kapsamlı olmalıdır. Hangi anahtar kelimelerin size en iyi sonuçları getireceğini ve bunları sınırlı alanınızda nereye koyacağınızı tam olarak bilmeniz gerekir. Hepsini koyamayacağınız için muhtemelen en iyi anahtar kelimeleri seçmelisiniz. Bu, hangilerini dışarıda bırakacağınız konusunda zor seçimler yapmak anlamına gelir. Bu nedenle araştırmanıza biraz daha detaylı zaman ayırın. Piyasada sadece belirli bir anahtar kelime grubu için optimize edilmiş pek çok web sitesi bulunmaktadır.

Tek Sayfa Siteler İçin Okunabilirliği İhmal Etmeyin

Teknik SEO uğruna akıştan, okunabilirlikten veya tutarlılıktan kesinlikle ödün vermemeniz gerekir. Her ne kadar one page sitelerde gözden kaçırılan bir detay olsa da bu, gayet açık ve birincil bir hedef olmalıdır. Hiçbir şey sıralamanızı, kimsenin okumak istemeyeceği bir siteden daha hızlı bozamaz. Her zaman olduğu gibi arama motoru optimizasyonu çabalarınızda da yüksek puan almanın en iyi yolu, hedef kitlenizle alakalı nitelikli içerikler sunmaktır. Bunu yapabilirseniz one page sitenizdeki organik trafik artışı, sürecin doğal bir sonucu olacaktır.

Etkili Sonuçlar İçin Ekstra Çaba Gösterin

Tek sayfalık siteler için SEO yapmak imkânsız değildir. Sadece ekstra çalışma ve farklı bir düşünme şekli gerektirirler. Daha gelişmiş sitelerde kaybetmekten korkmayacağınız oranlar, küçük siteler için büyük kayıplar olabilir. Bu nedenle en minimal verileri bile doğru yapılandırdığınızdan emin olun. Tek sayfalık bir web sitesi için SEO, çok daha fazla odaklanma ve yaratıcılık gerektirir.

Bu tasarım, normal web sitesi sayfanızdan oldukça farklıdır ve arama motoru optimizasyon stratejisi bile özeldir. Tek sayfalık web sitesi SEO’su, çok sayfalı sitelerin yaptığına benzer yönleri hedeflemez.

İlginizi Çekebilir: E-Ticarette İyi Bir Terk Edilmiş Sepet Stratejisinin Temelleri

İlgili İçerikler