Shopify mağazanız üzerinden başarılı bir şekilde ürün satmak için mümkün olduğunca çok kişinin karşısına çıkmanız gerekir. Peki, bu durumda kullanıcılar bir ürünü bulmak istediklerinde nereye gidiyorlar? Elbette Google. O halde siz de Google Ads’in gücünden yararlanarak sattığınız ürünlerde diğer arama sonuçlarının önüne geçebilirsiniz.
Bu çevrimiçi reklam platformu, Shopify web tasarımına sahip mağazanızdaki ürünleri ve içeriklerin tanıtımını yapmak için ödeme yaptığınız bir araçtır. Öncelikle Google Ads’e ait bazı kavramları öğrenmeli, bu sayede daha doğru ve anlaşılır bir yol izlemelisiniz. 5 tür Google reklamı vardır. Ancak bunlar arasında Shopify mağaza sahipleri için en önemlileri arama ve alışveriş reklamlarıdır. Google Ads kullanırken bilmeniz gereken terimler aşağıdaki gibidir.
Arama reklamları: Google arama sonuçlarında en üstte görünen metin tabanlı reklamdır.
Alışveriş reklamları: Yapılan arama sonuçlarının en üstünde bir resim ve fiyatla birlikte görünen ürün tabanlı reklamlardır.
Kampanya: Bütçe gibi benzer ayarları paylaşan bir dizi reklam grubudur.
Reklam grubu: Aynı amaçlı bir veya birden fazla reklamları temsil eder.
Anahtar kelime: Reklamınızın ne zaman ve nerede görüneceğini belirleyen kelime ya da kelime öbeğidir.
Negatif anahtar kelime: Reklamınızın ne zaman ve nerede görünmeyeceğini belirleyen kelime ya da kelime öbeğidir.
Bütçe: Bir ay boyunca harcamak istediğiniz ortalama günlük tutardır.
Teklif: Reklamınıza yapılan bir tıklama için ödemeye hazır olduğunuz en yüksek tutardır.
Gösterim: Reklamınızın ne sıklıkta gösterildiğidir.
PPC (Tıklama Başına Maliyet): Tıklama başına maliyet (PPC) pazarlaması, marka bilinirliği oluşturmak, marka tekliflerini tanıtmak için kullanılan arama modelidir. Özetle; tıklayan biri için ücretlendirilen ortalama tutardır.
CTR (Tıklama Oranı): Reklamınızı gören birinin ne sıklıkla tıkladığıdır.
Shopify mağazanız için Google Ads kullanmak istiyorsanız öncelikle bir hesabınızın olması gerekir. Resmi e-posta adresinizle gerekli kayıt işlemlerini gerçekleştirmek mümkündür. Google Ads üzerinden reklam oluşturmak için ise bazı adımları takip etmeniz gerekecektir.
Kampanyanıza İsim Vermek
Oluşturduğunuz reklam türünü kolayca tanıyabilmenize yardımcı olması açısından açıklayıcı bir ad vermek her zaman için doğru bir tercihtir.
Bütçe Belirlemek
Aylık bütçenizi, bir aydaki ortalama gün sayısına bölerek reklam için günde ne kadar harcamak istediğinize karar vermelisiniz. Eğer aylık bir reklam bütçeniz yoksa endişelenmeyin. Dilerseniz Google reklamlarında ustalaşmayı öğrendiğiniz sırada daha küçük bir aralığı da baz alabilirsiniz.
Hedef Kitleyi Seçmek
Reklamınızı kimlerin göreceğine karar vermek önem arz eder. Bu nedenle aşağıdaki kriterlere dikkat etmeniz gerekir.
Yer: Reklamlarınızı hedef kitlenizin belirli bir yerine uygulayın. Örnek olarak, reklamınızın yalnızca ürün gönderimi yaptığınız şehirlerde görünmesini ya da belli bir konuma özgü yüksek hedefli bir reklam stratejisi yürütmeyi tercih edebilirsiniz.
Ağ: Reklamlarınızın arama sonuçları sayfasında görüneceği Google Arama Ağı’dır. Diğer web siteleri, uygulamaları ve videoları içeren Google Görüntülü Reklam Ağı ile kullanıcılara ulaşmanız kolaylaşır.
Anahtar kelimeler: Reklamınızın arama sonuçlarında hangi arama terimi veya kelime öbekleri ile görünmesini istediğinizi belirler. Bu anlamda, Shopify mağazanızla alakalı bir anahtar kelime listesi girmeniz gerekir. Müşterilerinizin gerçek hayatta kullandığı terimleri ve cümleleri kullanın. Potansiyel müşterilerin de arıyor olabileceği anahtar kelimeleri düşünün, spesifik olun.
Teklif Belirlemek
Shopify mağazanız aracılığıyla reklamınızı tıklayan her bir müşteri için ödemek istediğiniz en yüksek fiyatın belirlendiği kısımdır. Teklifinizi, müşterilerin harcama olasılılığına göre hesaplayabilirsiniz. Ek olarak rakiplerinizden daha yüksek teklif verme durumunda da bu maliyeti dengelemeniz gerekir.
Reklam Yazısı Oluşturmak
Hedef kitlenizin dikkatini çeken ve onları Shopify mağazanıza gitmeye teşvik eden bir reklam yazmanız gerekir. Bunun için güçlü ve net bir harekete geçirme ifadesi kullanabilirsiniz. Mümkünse “2 günde teslimat” gibi benzersiz bir satış olanağı ekleyin. Reklamınızı açılış sayfanızla eşleştirmeyi ve anahtar kelimelerinize yer vermeyi de unutmayın. Son olarak ise fatura bilgilerinizi onaylamanız gerekmektedir.
Analiz
Shopify mağazanız için Google Ads kullanırken sonuçları görüntülemek, bütçenizi ayarlamak, ifadelerinizi değiştirmek ve genel sonuçları karşılaştırmak için mutlaka kampanyanızın ölçümlerini düzenli olarak kontrol edin.
Bu yazımızı faydalı bulduysanız, “Shopify Facebook Ads ” yazımıza da göz atabilirsiniz.