Web Push Bildirimleri Ölçümü ve KPI’lar

Web-Push-Bildirimleri-Olcumu-Icin-Kullanabileceginiz-Onemli-KPIlar

Web push bildirimleri ölçümü doğru bir şekilde yapıldığında, müşterilerle etkileşim kurmak bir o kadar kolay ve etikili hale gelir. İyi bir bildirim kampanyası oluşturmak çok zaman ve çaba gerektirir. Bazı temel metrikler size kampanyanızın başarılı olup olmadığını söyleyebilir.

Her ne kadar web push bildirimleri, mevcut veya potansiyel müşterilerinizle doğrudan etkileşim kurmanın en iyi yollarından biri olsa da onlardan en iyi şekilde yararlanmak için belirli KPI’ları anlamanız ve izlemeniz gerekir. Anlık bildirimlerin performansını ölçmek için kullanabileceğiniz en iyi dört KPI metriği aşağıdaki gibidir.

Web Push Bildirimleri Ölçümü İçin; Katılım Oranı

Herhangi bir iletişim stratejisinin başarılı olması için iyi bir abone tabanına sahip olmalısınız. İşin temelindeki en önemli faktör budur. Dolayısıyla katılım oranı, şansa bırakılmaması gereken bir metriktir. Abonelik talebi penceresini kişilerinizin zevklerine göre yapılandırmanız bu anlamda oldukça etkilidir.

Size mümkün olduğunca fazla abonelik getirecek bir pencere elde etmek için tarayıcılarda bulunan farklı yerleşimleri test edin ve seçenekleri görüntüleyin. Abonelik tercihi, kampanyalarınızın performansını ölçmek adına önemli bir bildirim KPI’sıdır. Unutmayın ki optimize edilmiş katılım olmadan, kampanyalarınız daha az etkili olacaktır.

Web Push Bildirimleri Ölçümü İçin; Görüntüleme Oranı

Görüntüleme oranı, web push bildirimlerinin etkinliğini kontrol etmek için önemli bir ölçümdür. Dijital pazarlamacılar her zaman %25-50’lik bir görüntüleme oranına ulaşmaya çalışırlar ki bu da bildirim kampanyalarından bekledikleri en düşük orandır.

Görüntüleme oranı = Toplam görüntüleme sayısı / Toplam gönderilen anlık bildirim sayısı

Yüksek bir görüntüleme oranı elde etmek için bildirimlerin zamanlamasının optimize edilmesi gerekir. Doğru zamanlamaya karar verme aşamasında önceki kampanyanın verilerini analiz edebilirsiniz. Bu veriler, kitlelerin aktif olduğu zaman diliminde onlara ulaşmanıza yardımcı olur.

Ayrıca küresel web siteleri, coğrafi konumu da göz önünde bulundurmalıdır. Aynı anda global olarak bildirim gönderemezsiniz. Maksimum görüntüleme oranı elde etmek için hedeflenen ülkenin saat dilimine göre web push bildirimleri planlayabilirsiniz.

Tıklama Oranı (TO)

Görüntüleme oranını artıracak olan web push bildirimlerinde analiz edilmesi gereken bir diğer konu da bildirim tıklamalarıdır. Tıklama oranı (TO), anlık bildirimlerin başarısını ölçmek için önemli bir parametredir.

Tıklama oranı = Toplam tıklama / Toplam görüntüleme

Web push bildirimlerinin TO’su, artan kullanıcı katılımının bir göstergesidir. Bu nedenle, hedef kitlenizi anlamanız ve kullanıcıları tıklamaya teşvik eden etkili bildirimler oluşturmanız gerekir. Abonelerin ne tür bildirimlere yanıt vermek istediğini anlamak için TO’yu dikkatlice analiz edin. Ardından, hangi tür bildirimlerin en iyi sonucu verdiğini belirleyin.

Bu KPI; hangi fontun kullanılacağı, hangi rengin görsel olarak daha çekici olduğu ve bildirim göndermek için uygun zamanın ne olduğu gibi bilgileri içerir. Müşterilerin zevklerini ve tercihlerini anlamak, satışları artırmak için alakalı kampanyalar geliştirmeye yardımcı olur. Tıklama oranını etkileyen bir diğer unsur da teklifin alaka düzeyidir. Aboneleriniz sunduklarınızla ilgilenmiyorsa büyük bir sorun var demektir. Bildirimlerde tekliflerin, indirimlerin ve promosyonların kullanılması bu bağlamda her zaman iyi bir taktiktir.

Web Sitesi Trafiği ve Dönüşüm Oranı

Web push bildirimlerini kullanmanın temel amaçlarından biri, web sitesi trafiğini ve dönüşüm oranını artırmaktır. Bildirimler tek tıklama ile kullanıcıları bir açılış sayfasına yönlendirmelidir. Açılış sayfanız; bildirimde yer alan mesajla alakalı ve içerikle tamamlayıcı olmalı, içerisinde yer alan bilgileri desteklemelidir. Aksi takdirde bu aşamada ziyaretçi kaybetme şansınız yüksektir.

Web push bildirimlerinin özelliği, gerçek zamanlı olarak tüketilmeleri ve bir kez tıklandığında veya süresi dolduğunda hiç kimsenin ne olduğunu hatırlamayacak olmasıdır. Açılış sayfanızın bu kadar önemli olmasının ana nedeni budur. Bu nedenle, web push bildiriminizde yüksek tıklama oranınız varsa ancak nihai dönüşüm oranınız düşük ise sebebi çok nettir: Sorun, açılış sayfanızdadır.

 

 

 

İlginizi Çekebilir: Google Reklamlarında Dönüşüm Arttırma

İlgili İçerikler

karsi-pazarlama-nedir

Karşı Pazarlama Nedir?

Karşı Pazarlama (Contra Marketing) Nedir? Pazarda firmalar arasında yüksek bir rekabet vardır. Bu rekabette bazen firmalar birbirini hedef alabilirler. Bu durum, saldırıya maruz kalan tarafı

Devamını Oku »