Shopify – Hızlı Büyümenin 4 Etkeni

shopify-hizli-buyumenin-4-etkeni

Son zamanlarda e-ticaretin giderek yaygınlaşması ve markaların ürün ve hizmetlerini nasıl satışa sundukları Shopify adlı platformun başrol oynadığı bir konu haline geldi.

Shopify, “kendi işinizi kurmak, yürütmek ve büyütmek için ihtiyacınız olan bütün e-ticaret ve satış noktası özelliklerini barındıran tek platform” olarak kendini tanımlayan bir platform olarak karşımıza çıkıyor ve çıktığı günden itibaren ani bir yükselişe tanık olmamızı sağlıyor.

2019’un sonlarına doğru 1.5 milyon dolarlık hasılata ve bir milyondan fazla dükkana ulaşan e-ticaret platformu yükselişini her gün daha da hızlandırıyor. Shopify’ın yakın zamanda yaptığı bildiri ise şu şekilde: “geçtiğimiz yıl, 218 milyon kişi Shopify üzerinden kurulan bir mağazadan alışveriş yapmış.”

Abonelik, sosyal medya üzerinden vitrin oluşturma ve satış noktasını fiziki mağazalardan online platformlara taşıyan satıcılar gibi elementlerden oluşan e-ticaret sektörü , Shopify gibi hizmetlerin tüketiciler ve dijital pazarlamacılar için giderek bir ihtiyaç haline gelmesini sağlıyor.

Shopify Markalara Müşterilerine Ulaşmaları İçin Yol Gösteriyor

Son altı ay içerisinde, özellikle işletmelerin zoraki olarak online platformlara kayması sonucu , küçük ölçekli işletmeler için Shopify gerekli bir hizmet aracı haline geldi.

Platformun büyümesi üzerine Forbes tarafından yakın zamanda yayınlanan bir makaleye göre, “ Shopify üzerinden oluşturulan yeni mağazalar karantina süresince %62 arttı. Ve en şaşırtan istatistik ise: Shopify üzerinden faaliyet gösteren mağazalar karantina süresince oluşan müşteri kayıplarının yaklaşık %94’ünü online satış yaparak kapamayı başardı.”

Ve, “küçük işletmelerin %20’si karantinada ilk defa bir ürünlerini online satışa sundu.” Bu bilgiler doğrultusunda sizlerle Shopify’ın başarısı arkasındaki 4 ilginç faktörü paylaşıyoruz.

1.Shopify Kurucuları Kendi Kullanmak İstedikleri İşletmeyi Kurdular

Shopify kurucuları Tobias Lütke, Daniel Weinand ve Scott Lakewere ilk başta kendi online snowboard mağazalarını diğer e-ticaret platformlarını kullanarak açmayı deneseler de online mağazalar ve vitrinler için mevcut hizmetlerin işlevselliğinden o kadar hayal kırıklığına uğradılar ki Shopify’ı kurmaya karar verdiler.

Var olan e-ticaret platformlarındaki eksiklikleri saptayarak, kurucular satıcılara ihtiyaçları olan asıl hizmeti verebilecekleri, hem kendi platformlarına hem de satıcılara yararı olacak özelliklere sahip bir platform kurmayı başardı.

Shopify’ın hizmetleri, markalara mağazalarını kendi istekleri doğrultusunda tasarlama ve internet üzerinden istedikleri şekilde satış yapabilme fırsatı vererek basit bir vitrin oluşturmadan çok daha fazlasını yapabilmelerini sağlıyor.

2.Shopify Sıralı Aboneliğe Geçiş Yaptı

2007 itibariyle Shopify sağlam ve çok yönlü sıralı abonelik servisine geçiş yaptı ve bu iş modeli platformun düzenli bir şekilde gelir sağlamasına ve işini ölçeklendirmesine yardımcı oldu. Kendi online mağazalarını açmak için Shopify kullanmak isteyen işletmeciler, yeni başlayan veya büyümeyi hedefleyen küçük ve orta ölçekli işletmeler için uygun olacak servisin üç katmanından birisini seçme imkanına sahipler.

Ayrıca yelpazenin diğer tarafında kalanlar için de aylık planlar mevcut – büyük ve yüksek hacimli işletmeler ve çıkış seçeneği isteyen küçük bloglar için.

3.Shopify’ın Sorunsuz ve Çeşitli Ödeme Yöntemleri, Tüketicilerin Markalardan Bekledikleri Sorunsuz Satışları Sunuyor

Shopify bünyesinde markaların tercih edebileceği çeşitli ödeme yöntemleri bulunuyor. Bunlara çoğu ödeme türünü kabul eden Shopify Ödeme sistemi de dahil. Bir marka aynı zamanda üçüncü-taraf kredi kartı ödemesi veya Amazon ve PayPal gibi sorunsuz ödeme yöntemlerini tercih edebilir.

2017’de tanıtılan Shop Pay, platformdaki markalardan alışveriş yapan müşteriler için en sorunsuz, “hızlandırılmış” ödeme yöntemidir. Sonuç olarak, lansmanından bu yana Shop Pay dünya çağında 40 milyon tüketici tarafından kullanıldı. Geçtiğimiz günlerde platform  “şimdi al, sonra öde” seçeneği sunacağını açıkladı, bu da ekonominin çalkantıda olduğu dönemlerde yüksek fiyatlı ürün satıcılarına fayda sağlayabilir.

4.Uygulama İndirmeleri İşletmelerinin Büyüyen Bir Sektörüdür

Shopify’a göre Shopify’ın Satış Noktası (POS) uygulaması, satıcıların “fiziksel bir mağazada veya pop-up ayarında” satış işlemleri gerçekleştirmesine olanak tanır. Ürünleri bulun, siparişleri işleyin, ödeme alın, kredi kartlarını kaydırın, makbuzlar oluşturun ve hepsini iPad’inizden veya mobil cihazınızdan kontrol edin.

” POS işlemleri, Shopify’ın markaların tüketicilerle çevrimdışı ilişkiler kurmasını nasıl mümkün kıldığının kritik bir parçasıdır ve bu özellikle küçük işletmeler için önemli olabilir.

TechCrunch’a göre Shopify, kısa bir süre önce tüketicilerin markalardan ve satıcılardan gelen paketleri takip etmesine ve ayrıca “önerilen ürünlere göz atmasına, her marka hakkında daha fazla bilgi edinmesine ve tek tıklamayla Shop Pay ödeme işlemini kullanarak alışveriş yapmasına” olanak tanıyan Shop’u piyasaya sürdü.

Mağaza halihazırda 16 milyon tüketici tarafından kullanılıyor.

E-Ticaret Günümüzde Aktif ve Uyum Sağlayabilen Markalar Gelişebilir

Forbes’a göre, “İnternet üzerinden alışveriş, son 12 haftada (Mart’tan bu yana) son ​​on yılda olduğundan daha fazla arttı.” Ve büyük olasılıkla, işletmelerini çevrimiçi ortama başarıyla taşıyan birçok işletme, karantinaların bitiminden sonra bile çevrimiçi varlıklarını optimize etmeye devam edecek.

Shopify gibi e-ticaret platformları, markalara yeni tüketicileri yakalamak ve yeni çevrimiçi işletmeler için kalıcı büyüme sağlamak için ihtiyaç duydukları araçları sunabilir.

 

Shopify hakkında daha fazla bilgi almak için bu yazılarımıza göz atmayı unutmayın.

İlginizi Çekebilir: Shopify Google ADS Rehberi

İlgili İçerikler