Videolarınız İçin Google Ads’i Neden ve Nasıl Kullanmalısınız?

videolarınız-icin-google-ads

Google AdWords, arama motorundan sadece iki yıl sonra, 2000 yılında piyasaya çıkmıştır. Dijital tüketicileri hedefler ve tıklama başına ödeme pazarlama stratejisi olarak işlev görür. 2018’de platform Google Ads olarak yeniden adlandırılmıştır. Google pazarı, potansiyel müşteri adaylarıyla dolup taşarken, popülaritesi onu rekabetçi bir atmosfer haline getiriyor. 2019’un sonunda, platformdaki reklamlar internet nüfusunun %90’ı tarafından görüntüleniyordu. Ve anahtar kelimelerin maliyetleri artıyor, bu da bu kampanyaları giderek daha pahalı hale getiriyor. Bu değişiklik, “Aşırı harcama yapmaktan kaçınmak ve yine de aşırı doymuş bir pazarın taleplerini karşılamak için ne yapabilirim?” gibi sorulara yol açıyor. Google Ads, işletme sahiplerinin fethetmesi gereken yollarla doludur. Video İçin Google Ads, büyüme için yüksek potansiyele sahip fakat keşfedilmemiş mükemmel bir örnektir. 

Google Ads’in videolarda nasıl yer aldığına ve bunların işinize nasıl yarayacağına daha yakından bakalım. 

Videolar İçin Google Ads 

En sık kullanılan YouTube video reklamlarına TrueView reklamları denir; bu reklamların üç formatı vardır: 

1-Yayın İçi Reklamlar

Başlıktan da anlaşılacağı gibi, bir yayın içi reklam, bir YouTube video akışı sırasında oynatılan reklamdır. YouTube iş ortağı olarak da bilinen videonun sahibi, parasal tazminat karşılığında reklamların oynatılmasını kabul eder. Normalde akışın başında, ortasında veya sonunda görünürler. Yayın içi reklamlar, izleyiciye beş saniye sonra reklamı atlama ve videolarına geri dönme seçeneği sundukları için faydalıdır. Diğer PPC (Tıklama Başına Maliyet ) içeriği türlerinin aksine, bu reklamlar, bir izleyici reklamınızı 30 saniye veya daha uzun süre izlemedikçe sizden ücret almaz. 

2-Arama İçi Reklamlar

Yayın içi içeriğin aksine, Arama İçi reklamlar anahtar kelimelere bağlanır. Bir YouTube kullanıcısı anahtar kelimenizi aradığında, reklamınız sonuçlar penceresinde görünür. Reklam videosu tıklanırsa, bunun için ücretlendirilirsiniz. Bu yöntem, beş saniyelik atlama kuralının güvenlik ağından yoksundur, ancak kendi yararları vardır. Örneğin, reklamınız bir arama terimiyle yayınlanıyorsa, hedef kitlesine ulaşma olasılığı daha yüksektir. 

3-Görüntülü Reklamlar

Son olarak, görüntülü reklamlar, kenar çubuğunda veya arama sonuçlarında görünen reklamlardır. Bir “reklam” göstergesi ile işaretlenirler. Bir kez tıklandığında, reklam için ücretlendirilirsiniz. Bu reklamlar son derece kesindir ve izleyicinin içeriğinizi görmek istediğini garanti eder. Kendi kendine doldurulan diğer reklam biçimlerinin aksine, izleyici bunu kendi isteğiyle seçer. 

Eskiden dördüncü bir seçenek mevcuttu ve izleyiciye 10 dakika veya daha uzun bir video sırasında izlemesi için üç reklam seçeneği sunuyordu. Bu biçimi, alternatif TrueView stilleri lehine olduğundan kaldırdılar. 

Reklamlarınızı Videoya Bağlama

Reklamları video akışına bağlamaya başlamadan önce, bir Google ve YouTube hesabına ihtiyacınız var. Bunları ayarladıktan sonra Google Ads hesabınızı oluşturun. Artık bağlantı kurmaya ve bu kolay adımlarla kampanyanızı başlatmaya hazırsınız: 

Hesapları Bağlayın; 

Google Ads sayfanızdan kurulum seçeneğini belirleyin ve hesaplarınızı bağlamaya geçin. YouTube, hesap panelinde listelenen seçeneklerden birinde olmalıdır. Veya birden fazla YouTube kanalınız varsa, reklamınızla alakalı olanları seçebilirsiniz. 

Kampanya Koşulları Oluşturun ve Belirtin; 

Reklamlar panelinden “kampanyalar”, “kampanya ekle” yi ve ardından “video” yu seçin. Araç, videonuzla marka bilinirliğini veya marka üzerinde düşünmeyi artırmak isteyip istemediğinizi belirtmenizi ister. Bir kampanya seçildikten sonra ona bir başlık verin ve günlük ne kadar harcama yapacağınızı belirleyin. Belirtmeniz gereken kampanya koşulları şunlardır: 

  • Lansman ve kapanış tarihi 
  • Dil ve ülkeler 
  • Videonun arama, yayın içi veya görüntülü olup olmadığı 
  • Teklif Stratejiniz 

Bu reklam stratejisinin bir avantajı; kitlenizi demografi ve ilgi alanlarına göre hedeflemesidir. Bu döküm, “kişiler” sekmesinin altında görülür ve aşağıdakiler aracılığıyla hedef tüketicilere odaklanmanıza olanak tanır: 

Yaş, Cinsiyet, Aile, Gelir, Yaşam, Kutlamalar, İlgi alanları, Geçmiş etkileşimler, Benzer ilgi alanları, Alışkanlıklar. 

Hedef kitleniz seçildiğinde, artık reklamınızın yayınlanmasını istediğiniz web sitelerini veya YouTube kanallarını tıklayarak yerleşim seçebilirsiniz. Bununla birlikte hedef kitlenizle ilgili anahtar kelimeleri ve kategorileri de seçebilirsiniz. 

Reklamınızı Yayınlayın ve İzleyin; 

Reklam oluşturma süreçleri tamamlandığında, geriye yalnızca yayınlamak ve sürdürmek kalır. Reklam metrikleri raporları, reklamınızın nasıl başarılı olduğunu ve nerede iyileştirilmesi gerektiğini size gösterecektir. 

Google Ads Kullanılmış Başarılı Bir Video İçin 5 İpucu 

Artık Google reklamları ve YouTube’un birlikte nasıl çalıştığını öğrendiğinize göre, başarılı bir video için Google Ads kampanyası için beş ipucunu burada bulabilirsiniz: 

1. İnsanların Görmek İstediği Bir Reklam Yapın; 

Tüketicilerinizin bir videoyu duraklatmaktan çekinmeyecekleri bir reklam tasarlamak yerine, baştan sona izlemek istedikleri bir reklam tasarlayın. Hedef kitlenizi ve ilgilerini çeken videoları düşünün. Başarılı bir video reklamın anahtarı, kitlenize bunun bir reklam olduğunu unutturmaktır. Bir markayı sergilemenin ve bir reklam olarak görünümünü azaltmanın benzersiz bir yolu, onu etkileşimli bir şeye dönüştürmektir. Örneğin; yeni bir spor ayakkabı lansmanı yapan bir ayakkabı firmasıysanız, ticari tarzda bir reklam oluşturmak cezbedici olabilir. Bunun yerine, neden izleyicilere gördükleri bir şeyi göstermiyorsunuz ve reklamı yayınlamak üzere bir nasıl yapılır videosu olarak tasarlamıyorsunuz? 

2. Gerçek Tüketici Görüşlerini Gösterin; 

On tüketiciden dokuzu bir ürün veya hizmet satın almadan önce yorumları okuyor. Kendimiz için bir şeyler denemeden önce başkalarının ne söylediğini görmek normal bir durum haline geldi. Bir pazarlamacı olarak, video reklamınıza gerçek müşteri görüşlerini ekleyerek bu durumdan yararlanabilirsiniz. Buna bir örnek, Tre ve Rich adlı bir çifti gösteren 2017’deki Hello Fresh video kampanyasıdır. Video, Tre’nin hizmeti neden kullanmaya başladığını ve bunun evlerine nasıl fayda sağladığını açıklarken başlıyordu.

3. Kısa ve Sempatik Tutun; 

Bu, özellikle başka bir videonun ortasında yayınlanan reklamlar için yararlı bir ipucudur. Tüketicinin dikkatini, tıkladıkları orijinal bağlantıdan uzaklaştırıyorsunuz. Oysa içeriğinizi kısa ve tatlı tutmak, bir izleyicinin içeriğin tamamlanmasına izin verme şansını artırır. Hatta reklamlarınızı 12 ila 20 saniye arasında tutmaya çalışmalısınız. 

4. Yazmadan Önce Araştırın; 

Hedef demografinizin ne görmek istediğini anlamak, başarılı bir video reklam kampanyası için çok önemlidir. YouTube’daki hangi reklamların sektörünüzde iyi performans gösterdiğini veya ne tür videolarda yer aldıklarını araştırın. Ayrıca, kitlenize ne tür reklamları ve nerede görmek istediklerini doğrudan sorabilirsiniz. İstihbarat toplamak için sosyal medya akışınızda bir anket kullanın veya teşvikli bir e-posta anketi gönderin. 

5. Geçmiş İçerikten İlham Alın; 

Araştırmanızı yaptınız böylelikle kitlenizi tanıyorsunuz. Muhtemelen bunu kanıtlamak için bloglara ve sosyal medya beslemelerine zaten gönderilmiş çok sayıda içeriğiniz var. Sıfırdan yepyeni reklamlar oluşturmaya çalışmak yerine, geçmiş içeriklerden ilham alın. Video olarak yeni bir şey oluşturmak için kendi içeriğinizi yeniden kullanmak, kitlenize zaten bir hit olduğunu bildiğiniz bir şeyi vermenin mükemmel bir yoludur. 

Video ile Google Reklam Trafik Sıkışıklıklarının üstesinden gelin;

Buna bilgi otoyolu diyorlar, bu nedenle dijital pazarlamanın yoğun saatlerde araba sürmek gibi hissetmesi şaşırtıcı değil. Tüketicilerin %63’ü bir PPC reklamını mutlu bir şekilde tıklayacaklarını söylüyor, bu nedenle organik aramaya ek olarak Google Ads kesinlikle tercih edilen bir yoldur.Video pazarlama, daha az sıkışık bir ortamda denenmiş ve gerçek PPC reklamlarını kullanır. PPC video pazarlamasına yatırım yapın. Böylelikle sektörünüzde veya işinizde öne çıkmak için kendinize çok daha büyük bir şans vermiş olacaksınız. 

Kaynak ; digitalmarketinginstute.com

İlginizi Çekebilir: Google Analytics 360

 

 

 

İlgili İçerikler