Dijital Pazarlama Ajansı Seçimi

dijital-pazarlama-ajansi-nasil-seçilir

Dijital Pazarlama Ajansı seçmenin çok da kolay olmadığının farkındayız. Bu içeriğimiz işinizi büyük ölçüde kolaylaştıracak.

Şirketinizin Spesifik İhtiyaçlarını Değerlendirin

Yeni partnerinizi bulma sürecine başlamadan önce, ihtiyaçlarınızı değerlendirmelisiniz. Dijital çabalarınızla neyi başarmak istediğinizi belirleyin. Sonra hedeflerinize ulaşmanızda dijital pazarlama ajansı ile çalışmanın oynayacağı rolü netleştirin. Ortaklığın işe yaramasını istiyorsanız, her iki taraf için ayrı ve farkı bir vizyona sahip olmalısınız.

Dijital pazarlamanızı geliştirmeniz için birçok neden olabilir. Fakat özellikle dikkat gerektiren net bir alan belirlemelisiniz. Bu yeni bir ürün geliştirmek, yeni bir pazara ulaşmak ya da markanızı güncellemek istemek olabilir. Hatta hızlandırılmış bir büyüme planı yapıyor bile olabilirsiniz. Nedenleriniz ne olursa olsun, aramaya başlamadan önce bunları tam olarak tanımlayın.

Ajansa başvurmadan önce kendinize sorabileceğiniz birkaç soru vardır:

  • Dijital pazarlama çabalarınız için bütçenizde ne kadar paranız var?
  • Bir ortaklığa ne kadar zaman harcayabilirsiniz?
  • Ekibinizin nasıl becerileri var ve hangi alanlarda eksiksiniz?

Bu soruları cevaplamak, hangi yardıma ihtiyacınız olduğunu belirlemek için çok önemlidir. Böylece potansiyel ortaklara ilişkinizin nasıl olacağına dair net bir vizyon vermiş olursunuz. Bu soruların cevaplarını belirledikten sonra, şirketinizin sahip olduğu özel gereksinimleri belirleyebilirsiniz. Bunlar: İçerik Yazarlığı  ve Bloglama, Arama Motoru Optimizasyonu (SEO), E- Mail Pazarlama Kampanyaları, Sosyal Medya, Shopify Web Tasarımı ve daha fazlasını içerir.

Ev Ödevinizi Yapın

Doğal olarak, aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda dijital pazarlama ajansı var. Ayrıca, size bir sürü söz verecek ve sizden para isterken asla gerçek sonuçlar vermeyecek dolandırıcılar da var. Bu yüzden gerçek profesyonelleri dolandırıcılardan ayırmak için ödevinizi yapmanız önemlidir.

Doğru bir ajansla ortaklık kurmanızı sağlamanın en iyi yolu, bunu yapmak için iyi sicili olan bir ajans bulmaktır. İyi bir dijital pazarlama ajansı, geçmiş çalışmalarından bazılarını ve hedeflerine ulaşmak için bir şirketle birlikte nasıl çalıştıklarını gösterebilmelidir. Doğal olarak, büyük markalardan oluşan etkileyici bir müşteri listesine sahip bir ajans sizin için ilgi çekici olacaktır. Ancak bu onları işiniz için en uygun aday haline getirmez.

Alanınızda niş olan bir dijital pazarlama ajansı sizin için  en uygun seçenek olacaktır.

Bu nedenle ajansın siciline baktığınızda, ne tür şirketlerle çalıştıklarını da aklınızda bulundurun. Çoğu zaman, stratejiler endüstriler arasında uygulanabilir. Fakat çırpıcı satan bir E- Ticaret Optimizasyonu işi için yapılan pazarlama, bir restoran için yapılacak çalışmalardan farklı olacaktır.

Tıpkı kendi alanınızda deneyime sahip bir ajansla daha iyi şansa sahip olabileceğiniz gibi, özel ihtiyaçlarınıza uygun uzmanlığa sahip olmaları da şansınızı arttıracaktır. SEO’nuzu geliştirebilmek için yardıma ihtiyacınız varsa, ücretli medya hizmetleriyle öne çıkan bir ajans sizin için doğru olmayabilir. Hedefinizi ifade ettiğinizde, bu spesifik hedefe ulaşmak için kullanacakları becerileri gösterebilmeliler.

Deneyim, dijital pazarlama endüstrisinde değerli bir varlıktır. Ancak aynı zamanda iyi bir ajans pazarlama stratejilerinin en son trendlerini de takip etmelidir. Şirket, dijital pazarlamada şu anda neyin yükselişte olduğunu ve bu yeni yenilikleri işinize yardımcı olmak için nasıl kullanabileceklerini anlatabilmelidir.

Dijital pazar sektörü her an değişiyor. Bu yüzden değişime ayak uydurmayı bilen bir ekibe ihtiyacınız var.

Başarı öyküsü olan bir ajansın  aynı zamanda referansları da olur. Bir şirket ajans ile iyi bir deneyime sahipse, sizinle konuşmaktan ve hizmetlerini tavsiye etmekten mutluluk duyacaktır. Web sitelerindeki yorumlara bakmak harika. Fakat ajansın sizinle nasıl çalışacağına dair bir fikir edinmek için müşterileriyle konuşmak mantıklı olabilir.

Tarzınıza Uygun Bir Dijital Pazarlama Ajansı Bulun

Bu ajansların sadece müşterilerinin ürünlerini değil, aynı zamanda kendi ürünlerini de sattığını unutmayın. Farklı ajansları araştırırken, kendilerini nasıl pazarladıklarına da bakın. Web sitelerinin görünümünü beğendiyseniz bu iyi bir işarettir. İyi bir dijital pazarlama ajansının web sitesi, tam olarak kim olduklarını ve markanıza nasıl yardımcı olabileceklerini size söyleyecektir.

Ayrıca şirket kültürünüz ve iş yapma şeklinize uyan bir ajansa ihtiyacınız var. Marka kimliğinizi “rahat” olarak belirlediyseniz fazla kurumsal bir ajansla çalışmak sizin için doğru bir tercih olmaz. Küçük bir işletmeniz varsa, daha küçük bir dijital pazarlama ajansı ile çalışmak isteyebilirsiniz.

Özellikle kalıcı bir ilişki kurmak istiyorsanız, kişisel olarak tanıştığınızda neler hissettiğinizi not etmek çok önemlidir. Tarzınıza uygun bir ajans seçin, böylece uzun süre birlikte çalışmaktan keyif alacaksınız.

Zaman Ayırın Ve Uzun Vade İçin Planlayın

Dijital pazarlama, bir soruna para yatırmak ve sonuçların ortaya çıkmasını izlemek kadar kolay değildir. Doğru partneri seçmek biraz zaman alacaktır, ancak buna değeceğine emin olabilirsiniz. Çünkü dürtüsel ve aceleyle bir karar verirseniz, zamanınızı ve paranızı boşa harcarsınız.

Bir dijital pazarlama ajansı ile olan ilişkiniz bir ortaklık olduğundan, şirketinizi ilerletmeye yardımcı olacak bir şirkete ihtiyaç duyarsınız.

Bu süreci, gerçekten şirketinizde işe alım yapıyormuş gibi görmelisiniz. Açık, şeffaf bir ilişki en iyi sonuçları verecektir.

Dijital alandaki uzmanlıklarına güveniyorsunuz ve onlarla çalışıyorsunuz. Bu yüzden kim olduğunuzu ve ne yaptığınızı anladıklarına güvenmeniz gerekiyor.

En İyi Fiyatı Değil, En İyi Değeri Bulun

Maliyet doğal olarak nihai karara gelindiğinde sizin için bir kriter olacak. Ama bir ajansı özellikle ucuz olduğu için seçmemelisiniz. En ucuz ajans çok nadiren size en iyi değeri sunacaktır. Bunun yerine, paranız karşılığında ne aldığınızı sorun ve birbirinizden ne beklediğinizi net bir şekilde anlayın. Bu, paranızın boşa harcanmadığından emin olmanıza yardımcı olur. Böylece bunun yerine şirketinizin geleceğine yatırım yapabilirsiniz.

Eğer bu içeriğimiz ilginizi çektiyse ” E-Ticaret Yönetimi” yazımıza da göz atabilirsiniz.

Kaynak:https://powerdigitalmarketing.com/blog/how-to-choose-a-digital-marketing-agency/#gref

İlgili İçerikler

pazarlama-ve-medya-turleri

Pazarlama ve Medya Türleri

Pazarlama ve Medya Türleri Pazarlama ve Üç Medya Türü: Satın Alınan, Kazanılmış ve Sahip Olunan Günümüzün sürekli ve hızla değişen dijital pazarlama dünyasında, bilinmeyen birçok

Devamını Oku »