Şirketler için uygulamalar sadece birer araç değil, aynı zamanda modern ofislerdir. Bir fiziksel çalışma alanı paylaşan şirketler, işlerini halletmek için giderek daha fazla online sohbet programlarına bağımlı hale gelmektedir. Bunun önemli bir kısmı ise verimlilikle ilgilidir.
İş sohbet uygulamaları; herkesin ilgili konuşmalara katılmaya karar verebileceği, aynı zamanda insanların kendileriyle alakalı olmayan mesajları görmezden gelmesine müsaade edilebileceği anlamına gelir. En sevilen dört sohbet uygulaması aşağıdaki gibidir.
- Sohbet destekli bir iş yeri için Slack
- Ekiplere ayrılmış büyük kuruluşlar için Microsoft Teams
- Google Workspace kullanıcıları için Google Chat
- Her zaman açık sesli sohbet için Discord
Gevşek (Android, iOS, Windows, Mac, Linux, Web)
Her Slack ekibinin tüm şirkete yönelik bir genel kanalı vardır. Ancak günlük konuşmaların çoğu, belirli bir ekip veya projeyle ilgili kanallarda gerçekleşir. Kullanıcılar bu kanallardan hangisinde olmak istediklerine karar verirler. Bu da kendileriyle alakalı olmayan proje mesajlarına boğulmaktan kurtulabilecekleri anlamına gelir.
Slack, kullanıcıların arama kısmını kullanarak istediği mesajı bulmasını sağlar. Konuşmaları; kanala, kullanıcıya, tarihe ve daha fazlasına göre kolayca filtreleyebilirsiniz. İşbirliği, önemli olan bir diğer özelliğidir. Dosyaları tıklayıp uygulamaya sürükleyerek veya bağlantı vererek hızla paylaşabilirsiniz. Çoğu link kolayca açılır, yani resim ve video gibi kaynaklar uygulamadan çıkmadan incelenebilir. Emoji ile tepki gibi küçük özellikler, mesajlara yalnızca birkaç tıklamayla anlamlı bir şekilde yanıt vermeyi kolaylaştırır.
Şirketler İçin Uygulamalar Microsoft Teams (Android, iOS, Windows, Mac, Web)
Microsoft Teams’te kullanıcılar bir şirketler için uygulamalar bir veya daha fazla takıma davet edilir ve her takım kanallara ayrılır. Herhangi bir sohbet uygulamasındaki en çok organizasyon katmanına sahip olmasıyla biraz kafa karıştırıcı gelse de sonuç olarak düzenli bir yapıdadır. Görüntülü ve sesli aramalar önemli bir noktadır. Kullanıcılar toplantı planlayabilir, bir ajanda oluşturabilir veya anlık aramalar yapabilir.
Belgeler, takvim randevuları ve notlar üzerinde işbirliği sağlamak için Microsoft Office paketiyle entegrasyon sağlama gibi özellikleri de vardır. Teams’in dezavantajı ise programı kullanıma hazır hale getirmenin ne kadar meşakkatli olduğudur. Özel bir BT personeliniz yoksa ve özellikle ücretsiz sürümü kurmaya çalışıyorsanız kurulumu biraz zor olacaktır.
Google Sohbet (Web, iOS, Android)
Eskiden Google Hangouts olarak bilinen Google Chat, Slack’teki kanallara benzer şekilde konuşmaları odalara böler. Şirketler için uygulamalar ve yöneticiler, istedikleri kadar kanal ekleyebilir ve kullanıcılar kolayca odalara katılıp ayrılabilir. Bununla birlikte Chat’in gerçekten öne çıktığı nokta, Google’ın uygulama ekosistemiyle entegrasyonudur.
Bir Google Dokümanı linki yapıştırmak, izinleri otomatik olarak değiştirir ve böylece odadaki herkes onu açabilir. Google Meet’i de dahil ederek iş arkadaşınızı etiketleyebilir ve toplantının ne zaman yapılacağını onlara bildirerek hızlı bir şekilde toplantı düzenleyebilirsiniz. Bu, video konferans için Google Meet bağlantısıyla tamamlanmış bir takvim randevusu oluşturur.
Anlaşmazlık (Android, iOS, Windows, Mac, Web)
Discord, başlangıçta gamer’lar düşünülerek oluşturulmuştur ve bu günlerde daha çok online topluluklara geniş bir şekilde pazarlanmaktadır. İşletmelere özgü özelliği pek yoktur ve entegrasyonlar büyük ölçüde üçüncü taraflarca oluşturulan botlardır. Ancak Discord, iş sohbeti için önemli bir gerekçeye sahiptir: Daima net ve mükemmel bir ses kalitesi.
Ayrıca diğer sohbet şirketler için uygulamalar görülenlere benzer metin kanalları sunar. Bu bağlamda istediğiniz kadar ekleyebilir ve ileti dizilerini kullanarak konuşmaları bölümlere ayırabilirsiniz. Ancak burada önemli olan, ekibinizdeki herhangi biriyle her an konuşabilmeniz ve daima açık ses kanalları olmasıdır. Mikrofonunuzu kapalı tutabilir, ardından istediğiniz zaman konuşmaya başlamak için bir tuşa basabilirsiniz.
Takım arkadaşlarınızı yüz yüze görmek istiyorsanız görüntülü sohbet seçeneği de vardır. Fakat burada asıl vurgulanmak istenen sesli sohbetlerdir. Discord, piyasadaki en iyi ses kalitesini sunar. Eğer bir alternatif arıyorsanız tek başına bu özellik bile bir şans vermek için yeterlidir.
Bu Yazı İlginizi Çekebilir: Instagram’da Etkileşim Artırmanın Yolları