Nofollow Link ve Google Taraması

nofollow-link-ve-goggle-taramasi

Nofollow Link ve Google Taraması

Google Nofollow Link Bağlantılarını Tarama ve Dizine Ekleme için İpucu Olarak Görüntülüyor!

Google’da geçen ay piyasaya sürülen çok fazla güncelleme var! Tüm dünyadaki web sitesi sahiplerini çılgına çevirmesine rağmen, bu güncellemelerin her biri web sitelerinin ve arama motoru platformunun düzgün işlevselliği için son derece önemlidir. Son zamanlarda Google ayrıca, tarama ve dizine ekleme amaçlarına yönelik bir ipucu olarak nofollow bağlantılarını da göreceklerini söyledi. Yani arama motoru optimizasyonu dünyasında yeniyseniz, o zaman bu değişikliği akılda tutmanız ve web sitenizin takip bağlantılarının bu yeni yaklaşımın sonuçlarıyla yüzleşmemesini sağlamak için gerekli değişiklikleri yapmanız gerekir.

Nofollow Link nedir?

Nofollow linkleri 1 Mart 2020’den itibaren bir direktif değil, bir ipucu. Merak ediyorsanız, bu bağlantılar sponsorlu tüm UGC’yi ve takipsiz bağlantıları içerir. Duyuru Eylül ayında yeniden yapılmış olsa da, kılavuz şu anda büyük ölçekte uygulanıyor! Şimdi, tüm bunların neden yapıldığına bakalım. Peki birnofollow link tam olarak nedir? İlk olarak 2005 yılında spam linklerinden kredilerin geçmesini önlemek ve sıralama sinyallerini değiştirmek için ortaya çıkmıştı. UGC ve sponsorlu olanlar için geçen yıl yeni bağlantı özellikleri tanıtıldı.

Nofollow linklerin ele alınma biçimindeki bu yeni değişiklikler, Google’ın web’i daha iyi anlamasına yardımcı olacak ve bu da site sahiplerinin bağlantıların doğasını sınıflandırmak için doğru adımları atmalarını kolaylaştıracaktır. Ancak bu sınıflandırma tamamen isteğe bağlıdır, bu nedenle site sahiplerinin bunu yapması için herhangi bir baskı yoktur.

Neler Yapabilirsiniz?

Ama şimdi ne yapmalı? Google tarafından bu bağlantılara yaklaşımlardaki ani değişikliklerle nasıl başa çıkılır? Üzülmeyin. Uzmanlar yardım etmek için buradalar. Thelega Business Solutions, web sitenizin bu değişiklikle ilgili herhangi bir sorunla karşılaşmaması için size uygun şekilde rehberlik edecektir. Çoğu endüstri uzmanına göre, sitenin taranmasını istemediğiniz belirli bir hassas alan için Nofollow’u kullanmayı planlıyorsanız, bunu yapmak için başka seçenekler aramak güvenlidir. Takibi kullanmadan aynı sonuçları elde edebileceğiniz başka birçok alternatif var. Yolu düzenlemenize, google dizinlerini oluşturmanıza ve sayfalarınızı taramanıza yardımcı olacak robots.txt, meta etiketler ve daha pek çok aracı kullanabilirsiniz.

Google’ın en son gelişmeleri ile ilgili yazımızı beğendiyseniz, Dijital Pazarlama Ajansı  blog yazımızı da ziyaret edin.

Kaynak: https://www.seotonic.com/google-now-viewing-nofollow-links-as-a-hint-for-crawling-indexing/

İlgili İçerikler

QR kodu

QR Kodu Teknolojisi Nereye Gidiyor?

Özellikle Koronavirüs’ün ortalığı kasıp kavurduğu şu günlerde, QR kodu imdadımıza yetişti. 2000’lerin başında çoktan öldüğüne inanılan QR kodları, pandeminin ardından yeniden yaşam buldu ve temassız

Devamını Oku »