Facebook Reklam Testi

düşük-bütce-ile-facebook-reklam-testi

Düşük Bütçe ile Facebook Reklam Testi

Facebook reklamlarını test etmek için bir yöntem mi arıyorsunuz? Reklam bütçenizi tüketmeden Facebook reklamları kampanyanızı nasıl test edeceğinizi merak ediyor musunuz?

Bu makalede, Facebook reklamları kampanyanızı düşük bütçeyle nasıl test edeceğinizi öğrenmek için, takip edilmesi kolay olan bu kılavuzu takip edebilirsiniz.

#1: Testinizi 3 Facebook Reklam Bileşenine odaklayın

Instagram ve Facebook reklamları söz konusu olduğunda pek çok işletme küçük bir bütçeyle başarılı olamayacağını düşünüyorsunuz, ancak bu test yöntemiyle, genellikle düşük bir bütçeyle gerçekten iyi bir reklam alabilirsiniz. Ve tüm testlerinizi 7 ila 10 günlük bir süre içinde tamamlayabilmelisiniz.

Eğer, daha büyük bir bütçeniz varsa, harika! O zaman test zaman çizelgenizi ve bütçenizi genişletebilirsiniz. Uyarı: Bir e-ticaret işiniz varsa, zaman çizelgenizi ve test bütçenizi biraz artırmak isteyebilirsiniz.

Test edebileceğiniz tüm Facebook reklam öğelerinden, reklamlarınızı kayda değer hale getirecek üç tane öğe var.

1) Facebook Reklam Kopyanızı Test Edin

Test etmeniz gereken ilk öğe Facebook reklam kopyanızdır. Reklam kopyasının üç uzunluğunu test etmek istiyorsunuz. Birincisi, bir ila iki cümlenin kısa bir kopyasıdır, bu da isterseniz biraz tesirli olabilmektedir. İkincisi, muhtemelen biraz daha uzun olan üç ila dört cümlelik orta uzunluktadır. Ve test edilecek son kopya uzunluğu uzun kopyadır. Bu birkaç paragraf bile olabilir, yani hikayeniz ne kadar uzunsa.

2) Facebook Reklam Görsellerinizi Test Edin

İkinci olarak test etmek isteyeceğiniz bir sonraki Facebook reklamları öğesi görsellerdir. Yani resimler, GIFler, videolar veya bunların herhangi bir kombinasyonu gibi.

İlk test turunuz için üç ila beş görsel test edin. Eğer video ve GIF ekleyebiliyorsanız, bunu yapmanızı şiddetle tavsiye ederim. Üstelik yapmazsan, statik görüntülerle gitmek sorun değil. Bunun için kendi görsel kütüphanenizden bir şeyler seçebilirsiniz. Eğer yoksa, Facebook’un sağladığı yüz binlerce ücretsiz resim arasından seçim yapabilirsiniz.

3) Facebook Reklam Başlıklarınızı Test Edin

Başlık, test etmek isteyeceğiniz üçüncü öğedir. Başlıklar, Facebook reklamları kampanyanız için oldukça kayda değer değişimler yaratacak öğelerdir. Üç ila beş başlığı test etmenizi ve sizin için neyin işe yaradığını görmenizi öneririm.

#2: Facebook Reklam Testlerinizi Ayarlayın

Tüm bu testleri düzenlemek için reklam kopyanızla, ardından resimlerinizle ve ardından başlık testlerinizle başlayın.

Daha sonra kopyayı sınarken, tüm bu testlerin aynı hedef kitleye, bütçeye, başlangıç saatine, görsele, başlığa vb.sahip olduğundan emin olun. Değişen tek şey reklam kopyasıdır.

Sonuçların hemen gelmeye başladığını görebilirsiniz. Ancak bu Facebook reklamları gerçekten optimize etmek için birkaç gün verin. Birkaç gün sonra, net bir kazanan görmeye başlayacaksınız. Ayrıca kazananınızı ilan etmeden önce her reklam setinde en az birkaç dönüşümünüz olduğundan emin olun.

Daha sonra kopya testinizden bir kazanan aldıktan sonra, görüntü testinize geçin. Bu testler için, kopya testinizde en etkili olan reklamı çoğaltın ve üç ila beş resim, video ve GIF kombinasyonunu seçin. Bu reklamların her birinin birkaç gün boyunca yayınlanmasına izin verin ve hangisinin en etkili olduğunu görün.

Son testiniz için üç ila beş başlık test edin. Birkaç gün bekleyin ve reklam setlerinizin her birinde en az birkaç dönüşüm olduğundan emin olun. Bunun sonunda, hangi başlığın en etkili olduğunu bileceksiniz.

Kopyalamanın, görsellerin ve başlıkların ötesinde test edebileceğiniz daha fazla reklam bileşeni olsa da, bu üç testten sonra artık çok etkili bir reklamınız olmalıdır.

Her test için hangi reklamların kazananlarınız olduğunu belirlemek için dönüşüm başına maliyetinize odaklanın. Bu, web sitenize gelen bir müşteri adayı, e-postalarını veya telefon numaralarını veren insanlar veya bir satın alma işlemi de olabilmektedir. Ek olarak en çok değer elde ettiğiniz yer, kazananlarınızı beyan etmek istediğiniz yerdir.

#3: Başarılı bir Facebook Reklamı Ölçeklendirin

Testinizi tamamladıktan ve harika bir Facebook reklamınız olduğunda, onunla ne yaparsınız?

Muhtemelen bu reklamı yeni kitlelere ulaştırmaya heveslisiniz, bu da reklamınızı ölçeklendirmek demek.

Ayrıca, sosyal medya yönetimi için insanları satış sayfalarınıza ve açılış sayfalarınıza getirmek ve dönüşüm sağlamanıza teşvik etmek için yeniden hedefleme yapmayı düşünün.

Sonuç

Facebook reklamları kampanyanızı test etmek için büyük bir bütçeye ihtiyacınız yok. Sosyal medya reklam hizmetleri için düşük bir bütçe ayırsanız dahi, bu test yöntemi, kazanan bir reklamla sonuçlanan başarılı reklam bileşenlerini belirlemenize yardımcı olur.

İlginizi Çekebilir: Shopify Facebook ADS

İlgili İçerikler

Online-itibar-yönetimi

Online İtibar Yönetimi

Online İtibar Yönetiminde Yapılan Yanlışlar Birçok işletme, yerel pazarlama stratejilerinin önemli bir bileşeni olarak online itibar yönetimini benimser. 10 Tüketiciden 9’u İnternet’te iş aradığından, markanızın

Devamını Oku »
organik-linkedin-pazarlama

Organik Linkedin Pazarlama

Organik Linkedin Pazarlama Organik Linkedin Pazarlama ile etkileşiminizi geliştirmek mi istiyorsunuz? LinkedIn Hikayeleri ve Canlı Yayın’ın işinize yarayıp yaramayacağını mı merak ediyorsunuz?  Bu yazıda, LinkedIn akışında en

Devamını Oku »